20.9.2016 Uusi 108 asunnon korjausrakentamishanke Helsingin Pihlajamäkeen

Varten korjausrakentamisyksikkö aloittaa lokakuussa työt Helsingin Pihlajamäessä Liusketiellä. Kokonaishintaisen peruskorjauksen suuruus on noin 9 miljoonaa euroa.

Vuonna 1975 valmistunut asuinkerrostalokohde käsittää 108 asuntoa, päiväkodin sekä liiketilaa. Asukkaiden ulosmuutto käynnistyy lauantaina 1. lokakuuta, ja varsinaiset työt aloitetaan seuraavan viikon keskiviikkona yhteisellä aloituspalaverilla rakennusvalvonnan kanssa. Varten urakan suurimmat työt ovat sandwich-mallisen betonielementtirakenteen ulkovaipan ja eristysten sekä vanhojen parvekkeiden purku ja uusiminen. Myös vesikatto uusitaan kantavaan yläpohjaan asti. Kiinteistön ja asuntojen talotekniikan uusiminen toteutetaan suunnitelmien osoittamassa laajuudessa.

Kohteessa on tehty linjasaneeraus 10 vuotta sitten, minkä vuoksi asuntojen kylpyhuoneet eivät kuulu peruskorjauksen piiriin. Kuivien tilojen katto-, seinä- ja lattiapinnat uusitaan sen sijaan normaalisti, kuten myös Ikkunat, ovet sekä asuntojen keittiöt ja kiintokalusteet.

Kohteen tilaaja on Helsingin Kaupungin asuntotuotantotoimisto eli ATT ja käyttäjä Helsingin kaupungin asunnot Oy.

varte_pihlajamaki1
Vastaava työnjohtaja Jarkko Peltola ja Liusketien peruskorjauskohde.