8.8.2016 Varte urakoi Keravan ja Tuusulan uuden paloaseman

Keravan kaupungin ja Tuusulan kunnan yhteisen paloaseman rakennustyöt käynnistyivät jo toukokuussa. Paloasema valmistuu kesäkuussa 2017 keskeiselle paikalle Kulloontien varteen, Keravan ja Tuusulan rajalle.

Tuusula_kerava_paloasema

Tulevalla paloasemalla työskentelee ympäri vuorokauden yhteensä 11–12 pelastusalan työntekijää: esimies, 6–7 palomiestä ja neljä ensihoitajaa. Lisäksi paloasemalla on töissä kaksi palotarkastajaa, paloinsinööri, turvallisuuskouluttaja ja palopäällikkö.

”Keravan ja Tuusulan paloasemat kosteus- ja sisäilmaongelmineen olivat tulleet elinkaarensa päähän. Asemien välillä oli vain 5,6 kilometriä, joten on järkevä rakentaa yksi nykyaikainen ja vahva asema. Vanhat paloasemat puretaan. Ensi keväänä valmistuu myös valmiusasema Itä-Hakkilan Mittatielle Vantaalle.  Asemalle tulee kärkiyksikkö ja kahden hengen ympärivuorokautinen miehitys”, kertoo pelastusjohtaja Pekka Vänskä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Paloaseman pääurakoitsijana toimii Varte Oy ja paloaseman pääsuunnittelijana toimii PR-Arkkitehdit Oy.  Hankkeen arvo on noin 6Meuroa.