16.5.2016 Purettavaksi suunniteltu talo muuntuu opiskelijoiden asunnoiksi Lahdessa

lahdentalot_logo

Lahtelaisten opiskelijoiden käyttöön tuli toukokuun alussa 50 uutta asuntoa, kun Lahden Talot Oy sai vuokrattavakseen Kivakatu 2:ssa sijaitsevan kerrostalon asunnot. Varte Oy on tehnyt talon huoneistoista vuokrasopimuksen 1.5.2016 alkaen Lahden kaupungin vuokrataloyhtiön Lahden Talot Oy:n kanssa.

kivakatu2_2

kivakatu2

Kyseessä on entinen Lahden Vanhusten Asuntosäätiön talo, joka on ollut tyhjillään tämän vuoden alusta lähtien ja jonka säätiö on myynyt Vartelle, koska heille ei ollut talolle käyttöä. Lahden Taloissa arvioitiin, että kiinteistö on niin hyväkuntoinen, että sen asunnot soveltuvat pienin muutoksin opiskelijoiden käyttöön.

Käyttötarkoituksen muutos pidentää elinkaarta

Talon käyttötarkoituksen muuttaminen kysynnän ja tarpeen mukaan on kiinteistöliiketoiminnassa vahvistuva trendi. Se on myös osa elinkaariajattelua, jota Lahden Talot korostaa toiminnassaan.

– Vaikka Kivakatu 2:n kiinteistö ei vastaa tämän hetken vanhusten asumisen vaatimuksia, opiskelijoille se sopii hyvin, sanoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Juhani Jokelainen.

Kivakatu 2:ssa on viisi asuinkerrosta. Asunnoista 40 on 25-neliöisiä yksiöitä ja kymmenen 36-neliöisiä kaksioita. Asuntojen plussina Jokelainen pitää hyvää sijaintia sekä ylimpien kerrosten asuntojen Vesijärvi-näköalaa.

Lahden Talojen ja Varten vuokrasopimuksen päätyttyä talo tulevaisuudessa puretaan ja Varte rakentaa sen tilalle kaksi uutta kerrostaloa, joista toisen Lahden Talot -konsernille.