6.4.2016 Oma kuntosali ja ruokalähetti helpottavat tulevaisuuden arkea Pasilassa

Kysyttyjen kaupunkiasuntojen arvonnousu jatkuu

DJI_0005(1)

Helsingin keskuspuiston reunalla Pöllölaakson ja Yleisradion naapurusto muuttuu, kun Pasilan junaradan länsipuolelle valmistuu vauhdilla uusia asuntoja. Pasilan asukasmäärän arvioidaan yli kaksinkertaistuvan seuraavan 20 vuoden aikana. Uusissa asunnoissa näkyvät asumisen nykytrendit esimerkiksi taloyhtiön omana kuntosalina, yhteissaunojen paluuna ja ruokalähettipalveluina.

Pasila on taas keskellä suurta muutosta, kun Itä- ja Länsi-Pasilaa yhdistetään Keski-Pasilan asuinalueella, Pohjois-Pasilan asuinalueita laajennetaan, ja eteläpuolelle on suunniteltu tornitaloja. Alueelle on suunniteltu vuoteen 2040 mennessä 450 000 kerrosneliötä uusia asuntoja, mikä tarkoittaisi noin 7500 kaksiota. Rakennusyhtiö Varte rakentaa Pöllölaakson naapuriin Radiokadulle kahta eri kerrostaloa. Talot valmistuvat alkuvuodesta 2017 ja niissä on yhteensä noin 100 asuntoa. Toinen taloista myydään vapaarahoitteisiksi vuokra-asunnoiksi ja toinen on Varten oma asuntohanke, As Oy Helsingin Pasilanheikki.

”Asumisen trendit ovat muuttuneet voimakkaasti viimeisen viiden vuoden aikana. Tällä hetkellä asunnon ostajat etsivät Pasilasta kaupunkikoteja, joista löytyy myös yhteisöllisyyttä. 2000-luvun vaihteessa pieniinkin asuntoihin rakennettiin aina omat saunansa, mutta olemme palanneet Pasilanheikissä yhteisiin saunatiloihin. Hyvinvointitrendi näkyy rakentamisessa esimerkiksi taloyhtiön omana kuntosalina. Kokonaan uutena juttuna meillä ovat ruokalähetin toimituksille varatut omat lokerot”, kertoo Varten markkinointi- ja hallintojohtaja Harri Koho.

Pasilan kaupunkiasunnot vetävät ja niiden arvo jatkaa nousuaan

”Kiinnostus Länsi-Pasilaa kohtaan on ollut koko ajan vahvaa. Pienten kaupunkiasuntojen kysyntä Helsingissä on ollut korkealla, vaikka yleisesti asuntokauppa onkin muualla maassa kompuroinut viime vuosina. Pasila on nostanut profiiliaan osana kantakaupungin laajentumista. Eniten asiakkaiden ostopäätökseen vaikuttaa edelleen sijainti ja tässä tapauksessa halu varmistaa paikka lähellä keskuspuiston puutarhapalstoja, asukaspuistoa ja koirapuistoa. Usein pääkaupunkiseudulla ostajat löytyvät samalta alueelta tai lähikaupunginosista, mutta Pasila vetää asiakkaita ilahduttavasti myös muualta”, Koho jatkaa.

”Me Huomilla vastaamme Radiokadun uudiskohteen myynnistä. Asunnoista oli vuoden 2016 helmikuussa myyty ennakkoon yli puolet. Kyseisessä korttelissa asuntoja on myymättä enää 21 kappaletta. Pasila on ollut yksi viime vuosien nousevista alueista ja neliöhintojen kehitys alueella tulee varmasti kulkemaan samaan suuntaan”, kertoo Pasilanheikin asuntomyynnistä vastaava Huomin välittäjä Jarmo Taipale.

Itäinen kantakaupunki ja erityisesti Pasila ovat Taipaleen mukaan nostaneet arvoaan merkittävästi vuosituhannen vaihteen jälkeen. Länsi-Pasilan uudiskohteessa neliöhinnat ovat keskimäärin noin 6000–6500 euroa.